NFUK Biennale 2020 – 17. Okt. – 31. Des. 2020.

Digital Biennale 2020 – 17. Okt. – 31. Des. 2020.
Velkommen til NFUK`s Digitale Biennale. www.webutstillingen.no
I 2020 arrangerte NFUK en nettbasert salgsutstilling hvor det er presentert det kunstneriske mangfoldet blant våre medlemmer. Dette var en Biennale med premiering i ulike kategorier.

Besøke vår store års utstilling / biennale med inntil 100 juryerte, utstilte verk. Du kan lese om dette i den nyeste utgaven

Intervju Kunzt

KUNZT

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere hjelper dem uten formell kunstutdannelse

29.10.2020

Du vet at du vil jobbe med kunst, skape og være kreativ, men du kommer ikke inn på kunstakademiet. Hva gjør du da?

I samarbeid med Norsk Forening for Uavhengige kunstnere (NFUK) møter jeg to kunstnere, Tobbe Malm og Tone Herlung Høien, som har satset på å bli kunstnere, uten formell høyere utdannelse innen kunst. Jeg møter også nestleder i NFUK og leder av stipendkomiteen, Maya Lawson-Laane, for å høre om hva foreningen ønsker å gjøre for sine medlemmer og hvordan de arbeider.

Nfuk Landsutstilling 2016

Jeg deltar på Landsutstillingen i Oslo Rådhus 10. - 22. September 2016

 

Lørdag 10.september kl. 14.00 åpnes dørene for en spennende kunstutstilling i det flotte Rådhusgalleriet i Oslo Rådhus. Her viser 54 billedkunstnere 78 juryerte verk innen maleri, skulptur, foto, grafikk og arbeider på papir i ulike teknikker.
Under åpningen blir det ønsket velkommen av utstillingskomiteens leder Ingrid Solesvik. Musikalsk innslag ved Trude Kristin Klæboe og Per Willy Aaserud
Kurator Henriette Sonne orienterer om kurators oppgave
Kunsthistoriker/kurator Mette Dybwad orienterer om juryering/åpner utstillingen. Thomas Wilhelmsen, leder av NFUKs Jurysekretariat, vil guide de besøkende gjennom utstillingen og sette enkelte av kunstverkene inn i en kunsthistorisk sammenheng. Det offisielle programmet avsluttes ca. 15.30 og utstillingen er åpen fram til 17.00.

Bak arrangementet står NFUK - Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere; en landsdekkende forening for bildende kunstnere. NFUKs Landsutstilling 2016 i Rådhusgalleriet, Oslo Rådhus kan ses i perioden 10.-22.september 2016. Den er åpen hver dag, søndager fra 12 – 17 og mandag til og med lørdag fra 10-18. Siste dag, torsdag 22.9. kan den ses fra 10-12. Gratis inngang. Ikke salgsutstilling.

Av NFUKs 212 medlemmer spredt rundt om i hele Norge, viser 54 av dem fram sine kunstverk på denne utstillingen. Utstillingen gir et godt inntrykk av det kunstneriske mangfold og nivå man finner blant medlemmene i NFUK. Utstillingens antatte verk, er resultatet fra juryens og kurators arbeide gjennom 2 juryeringer og en kuratering. Det var 281 kunstverk fordelt på 98 søkere som ble vurdert. Av dette har juryen valgt ut 78 verk. Juryen har bestått av de anerkjente kunstnerne Cecilie Broch Knudsen (NBK), Thomas Sæverud (NBK), Kjersti Rahbek Hvamb (NFUK) og kurator Henriette Sonne. Det har vært grunnleggende for juryen å lage en utstilling som holder høy kunstnerisk kvalitet som samtidig gir et helhetlig preg.

Utstillingen kan ses hver dag, innen følgende åpningstider:
Søn. 12-17
Man-lør. 10 -18
Siste dag tors. 22. sept. 10 - 12

For mer informasjon, se http://nfuk.no/

Tone Herlung Høien

Studert 3 år ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt
Medlem av Nfuk siden april 2010


 • Det Tverrfaglige Kunstinstitutt

  "Gjennom undervisning, veiledning, workshops og studieturer tilrettelegger DTK for en utforskende, eksperimentell og fantasifull tilnærming til samtidskunst, kunsthistorie og teorier. Gjennom våre 17 år som kunstfagskole har vi vært en viktig bidragsyter innen kunstmiljøet både nasjonalt og internasjonalt."
  (dtk kunstfagskolen)

  www.kunstskole.com

 • NFUK

  " NFUK står for Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, en landsdekkende organisasjon for aktive kunstnere, uavhengig av utdanning eller bakgrunn, og uavhengig av kunstnerisk retning.

  Medlemskap er utelukkende basert på kunstnerisk kvalitet etter en streng opptaksjuryering.

  Foreningen er landsdekkende og arrangerer hvert år minst to opptak av nye medlemmer, diverse utstillinger, og er et samlende forum for aktive kunstnere." (nfuk.no)

  www.nfuk.no